• Nieuws & Facebook

  Op deze pagina vind je nieuwsberichten en ook de posts van onze facebook pagina.

 • Nieuwsberichten

  In Memoriam HANS DE BIE

  Adviseur Hans de Bie overleden

  Op donderdag 23 januari 2020 is onze adviseur Hans de Bie op 83 jarige leeftijd overleden.

  Hans was vele jaren één van de vaste gezichten achter de Stichting Eco-Trust, samen met zijn echtgenote Louisa. De grote betrokkenheid startte al in 1997. Toen kwamen zij tijdens hun reis naar Zuid India in contact met Girish Nampoothiri, de oprichter van het kinderproject in India. En ook met Ananthi Kramer, die vele jaren ook zeer betrokken is geweest, en in India woonde bij de kinderen. Hans en Louisa werden geraakt door het project en de kinderen en zijn sinds die tijd jaarlijks terug gekeerd naar Tiruvannamalai om de kinderen te bezoeken. Zij verbleven vaak 2 maanden op Wonderland en hebben daardoor een diepe band met Girish opgebouwd. En ook met de kinderen die hem liefdevol Opa noemden. Om gezondheidsredenen werd 2016 het laatste bezoek.

  Hans is altijd zeer betrokken geweest, zowel in India als bij het Nederlandse bestuur en de fondsenwerving. Hij verzorgde als journalist de publiciteit en PR van het kinderproject en wist (lokale) kranten te enthousiasmeren zijn stukken te publiceren. Daarnaast zette hij ook altijd actief zijn eigen netwerk in, om de Stichting te ondersteunen en om fondsen op te halen.
  Verder is hij vele jaren verantwoordelijk geweest voor de redactie van de nieuwsbrief, en het fotobestand. Hij wordt niet voor niets door velen “Mister Eco-Trust” genoemd.
  Wij hebben veel te danken aan Hans en zullen zijn actieve en enthousiaste inzet enorm missen.
  We wensen zijn echtgenote Louisa, kinderen en kleinkinderen, tweelingbroer Johan en zijn echtgenote Marjoleine, en overige familieleden, dierbaren en vrienden heel veel sterkte toe de komende tijd.

  Een Computerlokaal voor Wonderland

  Computeronderwijs van groot belang voor een betere toekomst.

  Help mee met de realisatie van een nieuw computerlokaal.

  Kun jij je een leven zonder computers voorstellen? Helaas is een computer voor velen in het arme zuiden van India helemaal niet zo vanzelfsprekend, zeker niet op het platteland.

  Ook de kinderen van Wonderland hebben geen toegang tot computers. Daar willen we graag verandering in aanbrengen. Net zoals op onze locatie in Vilvarani, willen we ook op Wonderland een computerlokaal inrichten. En tegelijkertijd willen we daar ook het sanitair opknappen en overig onderhoud doen.

  Steun je ons?

  Koop onze kalender

  We zijn al ver met onze fondsenwerving, mede dankzij enkele mooie giften van bedrijven. Je kunt zelf ook een steentje bijdragen. Dat kan heel eenvoudig, door een mooie verjaardagskalender te bestellen. Een prima cadeau-idee, misschien al wel voor de Sint of voor onder de kerstboom. Of doe hem jezelf cadeau.

  De kalender kost slechts €12,50 en daarvoor sturen we hem ook nog naar je toe.

  Stuur een mail aan: penningmeester@ecotrust.nl en vermeldt daarin hoeveel kalenders je wilt bestellen. De penningmeester stuurt je dan een betaalverzoek of tikkie, en na betaling ontvang je de kalender thuis.

   

  Let op, we hebben nog 30 kalenders, dus bestel snel: op = op !

  Wilde Ganzen

  Klein project, Groot verschil

  Onze actie wordt mede ondersteund door de Wilde Ganzen, die onze eigen opbrengst zal verhogen met maar liefst 50%.

  Daar zijn we reuze blij mee! Bekijk ons project op de site van Wilde Ganzen:

  https://www.wildeganzen.nl/projecten/digitale-revolutie-india

  Op 26 januari 2020 is er aandacht voor ons project op tv: NPO2, 11.55 uur.

 • Facebook